dimecres, 18 d’abril de 2012

Qué costava venir de turista a Mallorca a l'any 1910?

Avui per casualitat he trobat dos llibres que me permeten contestar aquesta pregunta. A finals del segle XIX i principis del XX, venir a Mallorca estava de moda. Escriptors, pintors, artistes  havien visitat la nostra illa per aquesta època. Visitar "La Perla del Mediterráneo" "La Isla Dorada" o "La Isla de la Calma" com de forma grandiloqüent anomenaven la nostra illa, era tot un plaer i una delícia reservada a uns pocs. En aquesta època, podem situar els inicis de la indústria turística a Palma i Mallorca en general.

En una guia de 1914, de l'agència de viatges Marsans, he trobat els preus de diversos viatges per Europa des de Barcelona. Trobam viatges a França, Itàlia, Bèlgica o Suïssa. Entre ells, trobam el programa i preus d'un viatge a Mallorca. Aquí vos deix les pàgines corresponents.
A l'any 1910, la Cambra de Comerç de Palma va organitzar una mostra de productes de les Balears, al Passeig Sagrera, davant de la Llotja. Amb motiu d'aquesta exposició se va editar una guia pels visitants, on es podia trobar informació pràctica sobre l'estada a Mallorca: preus de carruatges, vapors, cotxes, etc. També trobam informació sobre els preus d'hotels, hostals i fondes. Un document interessant, que a part d'informar-nos dels preus, també ens informa de l'oferta turística del moment.


 Aquestes 100 pessetes del Gran Hotel, no se si és un error. Si un viatge de tres dies a Mallorca, costava de l'ordre de 200-300 pessetes. El preu del Gran Hotel no me quadre.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada